Rozasea-Tedavisi

Rozasea Tedavisi



Rozasea tedavisi için bütüncül yaklaşım gereklidir. Hastalığın tanısının konulmasından sonras deride demodeks parazitlerin olup olmadığına bakılması gereklidir. Deri hastalıkların yanında eşlik eden hastalıklar var ise bunlarında değerlendirilmesi ve tetikleyici olabilecek faktörlerde de uzaklaştırılması gül hastalığı tedavisi başarılı bir şekilde sonuçlanması için önemlidir. Gül hastalığı ciltte görülen iltihaplı kızarıklıklar, yüzeysel damarların genişlemesi, sivilce benzeri kabartılar şeklinde görülür. Çoğunlukla burun ve yüzde görülen roza hastalıığı vücudun diğer yerlerinde de görülebilir. Bu hastalığın her yaşta görülme ihtimali vardır. Daha çok 30’lu yaşlarda görülür. Kadınlarda yüzde 10 oranında olan görülme sıklığı erkeklerde daha azdır. Ancak erkekler bu hastalığı daha ağır bir şekilde atlatır.

Rozasea Nedir?

Rozasea tedavisi kişinin cilt yapısına ve hastalığın seyrine göre değişir. Göz ve yüz bulguları ile ortaya çıka bu hastalık kronik tekrarlayıcı özelliği bulunur. Özellikle yüzün orta kısmında çıkan kızarıklıklar yüzeyden kabarık sivilcemsi oluşumlar şeklinde ortaya çıkar. Damar genişlemeleri ile devam eder. Uzamış vakalarda bölgesel büyümeler, çene ve burun gibi alanlarda ortaya çıkabilir. Açık tenli kişilerde ortaya çıkma olasılığı daha yüksek olan gül hastalığı bağışıklık sistemindeki değişiklikler, damarsal değişiklerden dolayı ortaya çıkabilir. BU hastalar psikolojik olarak oldukça fazla etkilenmektedir. Bu nedenle gül hastalığı tedavileri içerisinde kozmetik tedaviler uygulanabilir. Bunlar uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Aksi halde olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.

Rozasea Hastalığı Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Rozasea tedavisi hastalık belirtileri ortaya çıktığında düzenli olarak güneş kremi kullanılmalıdır. Hastalığın ilerleyen aşamalarında iltihaplanmaları ve ağrılar çoğalabilir. Bu hastalıkta oral antibiyotikler ve ağrı kesicilerde uzmanlar kontrolünde alınabilir. Hastalığın etkileri azaldığında antibiyotik tedavisine son verilebilir. Ancak hamile kadınlarda gül hastalığı tedavileri için bu tür ilaçlar kullanılmaz. Yaygın olmasa da cerrahi yöntemler kullanılabilir. Bu hastalıkta genel olarak hiçbir yöntem tam etkili olmaz. Kronik bir hastalık olmasından dolayı yatışma ve alevlenme dönemleri bulunur. Tedavilerdeki öncelikli amaç ise hastanın şeklini değiştirmesine katkıda bulunmak için akut alevlenme yatıştırılır. Bu alanda rozase hastalığı tedavisinde kullanılan kozmetolojik uygulamalar ise ışık kaynakları, lazer, toksin A olmaktadır.

 

Dermatolog Doktora Soru Sor

botoks-randevu
Ücretsiz Randevu ve Danışmanlık
Sizi Arayalım